lauantai 11. lokakuuta 2008

Yksi ratkaiseva hetki lähestyy

Tänään Olympiastadionilla Suomi - Azerbaidzhan. Joukkueesta poissa Kolkka ja Johansson, mutta sen ei pitäisi pahemmin häiritä eteenpäinmenoa. Voitto ottelussa vie Suomen neljään pisteeseen ennen vieraspeliä Moskovassa. Kolme pistettä kolmesta ensimmäisestä ottelusta olisi ollut ehdoton minimi, joten vauhdissa ollaan. Ottelu alkaa klo 17:00.

Nuoret hävisivät Itävallassa 1 - 2, joten 1 -0 voiton kotona pitäisi riittää EM-lopputurnaukseen.

Puoliaikatilanne: Suomi 0 - Azebaidzhan 0. En usko, että on syytä olla huolissaan. Peli on aika täydellistä Suomen hallintaa. Vain maali puuttuu. Joukkue ei minusta myöskään hötkyillyt siihen tahtiin, että olisi syytä pelätä lopun väsähtämistä.

Lopputulos: Suomi 1 - Azerbaidzhan 0. Suomen pelissä ei oikeastaan ollut mitään vikaa. Ehkä maalin ( Forsselin rankkari ) jälkeen oli pientä hyytymistä. Litmasen kentälle tulon jälkeen pelin rauhoittaminen alkoi toimia kuin junan vessa. Ehkä pieni ongelma on siinä, että se todellakin oli vain pelin rauhoittamista ja huolimatta siitä, että azerien oli jatkuvasti hyökättävä ei Suomi päässyt enää maalipaikkoihin.

Neljä pistettä kasassa ja Moskovassa voi pelata melko vapautuneesti. Vieraspeli Venäjää vastaan on niitä pelejä joissa voi ottaa riskejä.

Ei kommentteja: