lauantai 11. lokakuuta 2008

Suomi - Azerbaidzhan paikan päältä

Kaksi asiaa yllätti minut positiivisesti: yleisömäärä ja katsomotunnelma. Olen aiemmin katsonut Suomi - Azerbaidzhan -ottelun kahdesti. Vaikka Suomi voitti molemmat katsomani ottelut vaivattomasti 3-0, tänään nähdyn kaltaista katsomotunnelmaa ei ollut. Suomi - Saksa -ottelun tasolle ei tietystikään ylletty, mutta vastustajakin edusti jalkapalloilullisesti eri tasoa.

Azerit pelasivat kuten aina ennenkin eli pyrkivät pelaamaan aikaa. Maalivahti hidasteli maalipotkuissa ja kenttäpelaajat jäivät yleensä makoilemaan kentälle pienen kolhun jälkeen.

Tässä ottelussa tärkeintä oli tulos. Suomi ei käyttänyt maalintekopaikkojaan yhtä tehokkasti kuin Saksaa vastaan. Kuitenkin rangaistuspotku oli ansaittu. Hyypiää rikottiin tilanteessa ja lisäksi ensimmäisellä jaksolla tuomarilta jäi viheltämättä Daniel Sjölundiin rangaistusalueella kohdistunut rike.

Erityistunnustuksen haluan antaa pohjoiskaarteen kannattajakatsomolle, joka oli vähintään yhtä runsaslukuinen kuin Saksa-ottelussa ja ainakin yhtä äänekäs.

Tästä on hyvä lähteä vierasotteluun Venäjää vastaan. Voitto tai tasapeli Moskovasta veisi Suomen suurella harppauksella kohti Etelä-Afrikkaa.

Lisäys: Saksa ja Venäjä kohtaavat tänään klo 21.15 MM-karsintaottelussa. Siinä selviää, kuka lähtee Suomen kanssa Etelä-Afrikan kisoihin. ;-)

Ei kommentteja: