tiistai 14. lokakuuta 2008

Eteenpäin mentiin

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue meni kuin menikin EM-kisoihin ja 7 parhaan eurooppalaiseen maan joukkoon.

Yllättävän hienosti peli ratkaistiin Suomen eduksi aivan pelin loppupuolella, Itävallan johdettua peliä pitkään 0 - 1. Suomi teki viimeisellä kymmenellä minuutilla 2 maalia. 2 - 1 tilanne ( Itävalta voitti kotonaan myös 2 - 1 ) kesti myös jatkoajan, vaikka Suomella oli sen toisella jaksolla parikin todella hyvää paikkaa ratkaista peli. Rangaistuspotkut päättyivät Suomen voittoon jo neljännellä potkaisijalla, sillä Suomen maalivahti torjui kaksi laukausta Suomen pelaajien taas ammuttua kaikki neljä rangaistuslaukausta maaliin.

Huominen ottelu Venäjää vastaan on myös voitettavissa. Ehkä liioittelin sanoessani aiemmin, että pelissä voi ottaa riskejä. Venäjä on nuori joukkue, eikä ehkä parhaimmillaan missään rakentavassa hyökkäyspelissä, joten Suomen ei kannata hötkyillä, vaan lähteä rauhallisesti hakemaan vierastasapeliä ja odottamaan rauhassa mahdollisuutta iskeä vaikka voittomaali. Mikäli - mitä ei tietenkään tapahdu kuin spekulatiivisessa avaruudessa - Venäjä menee jo alussa johtoon, niin silloin tilanne tietenkin muuttuu.